Sposób przygotowania:
Ogórki konserwowe
Ogórki namaczamy w zimnej wodzie, dokładnie myjemy. Słoiki myjemy wyparzamy, marchewkę obieramy i kroimy w plasterki, cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w pióra.
Do każdego słoika wkładamy koper, 6 ziaren pieprzu, 3 ziela angielskie, 2 listki laurowe, pół łyżeczki gorczycy, 2 ząbki czosnku, po kilka kawałków cebuli i kilka plasterków marchewki. Układamy ogórki, składniki zalewy zagotowujemy, studzimy i zalewamy ogórki poukładane w słoikach.
Pasteryzujemy przez 10-15 minut.
Do każdego słoika wkładamy koper, 6 ziaren pieprzu, 3 ziela angielskie, 2 listki laurowe, pół łyżeczki gorczycy, 2 ząbki czosnku, po kilka kawałków cebuli i kilka plasterków marchewki. Układamy ogórki, składniki zalewy zagotowujemy, studzimy i zalewamy ogórki poukładane w słoikach.
Pasteryzujemy przez 10-15 minut.
biedroneczki
mocsłodkości
Czekoladka 2
robaczek
Czekoladka 2