Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ogórki kwaszone małosolne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Na ogórki kwaszone małosolne zagotować wodę z solą, pieprzem i listkiem laurowym, ostudzić. Ogórki

Ogórki kwaszone małosolne

Składniki:

Ogórki kwaszone małosolne

 

Sposób przygotowania:

Ogórki kwaszone małosolne

Zagotować wodę z solą, pieprzem i listkiem laurowym, ostudzić. Ogórki dokładnie umyć, jeśli są zabrudzone ziemią, namoczyć je na 30 min w zimnej wodzie, a następnie umyć. Ogórki ułożyć ciasno, w kamiennym garnku lub dużych słojach, przekładając pokrajanym czosnkiem, umytymi listkami winogron i posypując szałwią, cząbrem i koprem. Zalać ostudzoną osoloną wodą. Ogórki kwaszone małosolne lekko przycisnąć, przykryć płótnem, pozostawić w ciepłym miejscu.