Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ogórki musztardowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

ogórki w zalewie musztardowej

Ogórki musztardowe

Składniki:

Ogórki musztardowe

 

 

 

  • ZALEWA:
  • 3 litry wody
  • 0,5 litra octu
  • 6 łyzek soli
  • 60 dag cukru
  • 18 łyżeczek musztardy

Sposób przygotowania:

Ogórki musztardowe
ogórką odciac ogonki i przekroic je w zdłuż na 4 czesci, ukladac ścisle w sloikach i dodac wzystkie przyprawy. Zalewe zagotowac, ostudzic i zalac ogórki. Pasteryzowac w słoikach 20 minut Z jednej porcji wychodzi ok 11 dużych słoików

Tagi:

ogórki