Sposób przygotowania:
Ogórki słodko-kwaśne
1.Słoiki i zakrętki dokładnie umyć i wysuszyć;
2.Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do dużego naczynia i zalewamy podgrzaną solanką na 3-4 godziny, po czym solankę odlewamy;
3.Warzywa wkładamy do słoików, do każdego słoika wrzucamy po kilka ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego;
4.Składniki zalewy zagotować i zalać warzywa w słoikach. Słoiki gotować 1 minutę;
5.Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.
2.Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do dużego naczynia i zalewamy podgrzaną solanką na 3-4 godziny, po czym solankę odlewamy;
3.Warzywa wkładamy do słoików, do każdego słoika wrzucamy po kilka ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego;
4.Składniki zalewy zagotować i zalać warzywa w słoikach. Słoiki gotować 1 minutę;
5.Słoiki ustawić dnem do góry i pozostawić do wystygnięcia. Sprawdzić czy są szczelnie zamknięte, jeśli nie zagotować ponownie.
wedith1