Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ogórki w zalewie musztardowej wg Reniz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane ogórki są świetnym dodatkiem do obiadu.

Ogórki w zalewie musztardowej wg Reniz

Składniki:

Ogórki w zalewie musztardowej wg Reniz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórki w zalewie musztardowej wg Reniz
Ogórki dokładnie umyć, osuszyć, ułożyć w słoikach. Do każdego słoika dodać odrobinę kopru z nasionami, listek laurowy i po 2-3 angielskie ziela. Do garnka wlać wodę, ocet, dodać cukier, sól, musztardę, zagotować. Gorącą zalewą napełnić słoiki z ogórkami, zakręcić zakrętki, ułożyć w garnku. Zalać wodą i pasteryzować około 5-10 minut. Wstydzić, odłożyć w chłodne miejsce.

Tagi:

ogórki