iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Ogorkowa z ryzem.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ryz,ogorki,ziemniaki,pieczarki ale mieszanka:)))

Ogorkowa z ryzem.

Składniki:

Ogorkowa z ryzem.

 

  • 1l wywaru rosolowego,wolowego lub z kostki
  • 1/2szklanki ryzu
  • 4 duze ziemniaki
  • 250g pieczarek
  • 200g ogorkow kiszonych
  • 1 cebula
  • 1-2 lyzki margaryny
  • garsc posiekanej zieleniny (szczypiorek,pietruszka)
  • sol.pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ogorkowa z ryzem.
Do wrzacego rosolu,wrzucic umyty ryz i gotowac przez 15 min.zmniejszajac ogrzewanie garnka.Ziemniaki obrac pokroic w kostke i dodac do do zupy,gotowac do miekkosci.Cebule kroimy w kostke i szklimy na tluszczu dodajemy pieczarki poszatkowane i dusimy do miekkosci.Jak juz beda prawie miekkie pieczarki dodajemy pokrojone ogorki w kostke i dusimy przez 5 min.Wymieszac z zupa i zagotowac.Doprawiamy do smaku.Przed podaniem obficie posypac posiekana zielenina.