Sposób przygotowania:
Okoń morski z makaronem szpinakowym
Makaron ugotować według zaleceń producenta, odcedzić. Ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ryby umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek. Każdą rybęnatrzeć solą jodowaną, pieprzem, chili, skropić obficie i natrzeć sokiem z limonki, Pozostawić odrobinę soku do makaronu. Do środka każdej ryby włożyć gałązkę tymianku cytrynowego a całość posypać jeszcze solą cytrynową i na wierzchu położyć po gałązce tymianku. Naczynie przykryć folią spożywczą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 C i piec rybę przez około 25 - 30 min, przed samym końcem ściągnąć folię, posypać ryby 1 łyżką parmezanu i zapiec by ryby się ładnie zrumieniły.Potrzebna do obiadu ilość makaronu przełożyć do rondla, dolać 1 łyżkę oliwy, zagrzać na małym ogniu. Dodać parmezan, sok z limonki, jogurt naturalny oraz kolendrę. Całość delikatnie wymieszać. Tak przygotowany makaron podać z rybami :) Smacznego :)