Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Okoń smażony w cytrynowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszny Okoń smażony w cytrynowej panierce

Okoń smażony w cytrynowej panierce

Składniki:

Okoń smażony w cytrynowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Okoń smażony w cytrynowej panierce
Filety okonia umyc bod bieżąca wodą i dokładnie osuszyć, Oprószyc sola i pieprzem cytrynowym. Cytrynę wyszorować,spażyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę i oprószyc nią rybę. Odstawic na godzine do lodówki do zamarynowania. Jajko roztrzepac na talerzu głeboki. Rybe panierowac w mące, potem w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni rogrzac olej, włozyc rybę i smażyć z obu stron na złoty kolor.