Sposób przygotowania:
okrągłe ciasto z adwokatem
Do niewielkiego garnka wlewamy 10 łyżek adwokatu lub ajerkoniaku, margarynę ,olej oraz cukier i wodę. Mieszamy ze sobą i gotujemy około 10 minut na wolnym ogniu cały czas mieszając.Ubijamy białka.Masę ciepłą łączymy z żółtkami,mąką i proszkiem do pieczenia.Dodajemy białka.Mieszamy.Przelewamy do formy i pieczemy 40 minut
smakosz 1988
misia14
W jakim celu masę gotować 10 minut???
czy wkładając żółtka do ciepłej masy one się nie zetną???
poza tym do ciepłej masy nie dodaje się mąki z proszkiem do pieczenia....w jakim celu tak się robi???
Bernadetta
Misiu, obawiam się, że komentarza "autorki" się nie doczekasz. Jeśli ktoś miał złudzenia, że odkryła ona w sobie pasję gotowania, to po takich "przepisach" chyba się ich wyzbędzie...