Sposób przygotowania:
Okrągłe ciasto z jabłuszkami
Mąkę wysypujemy na stolnicę dodajemy cukier puder i proszek do pieczenia. Mieszamy dodajemy pokrojone zimne masło. Siekamy. Robimy dziurkę wbijamy jajko i żółtka. Wyrabiamy ciasto.
Chłodzimy je ok 45 min. Dzielimy na pół. Połowę rozwałkowujemy, wkładamy do tortownicy nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 8 min.
Jabłka obieramy ścieramy na tarce dodajemy cukier, cynamon sok z cytryny. Mieszamy . Nakładamy na podpieczone ciasto.
Resztę ciasta ścieramy na wierzch. Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min.
Chłodzimy je ok 45 min. Dzielimy na pół. Połowę rozwałkowujemy, wkładamy do tortownicy nakłuwamy widelcem i pieczemy ok 8 min.
Jabłka obieramy ścieramy na tarce dodajemy cukier, cynamon sok z cytryny. Mieszamy . Nakładamy na podpieczone ciasto.
Resztę ciasta ścieramy na wierzch. Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min.