Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłuszkami
Ciasto: Margarynę posiekać z cukrem, dodać żółtka z jajek, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i szybko zagnieść ciasto które schłodzić w lodówce. Jabłka obrać i pokroić w plasterki, wymieszać je z cukrem i rodzynkami. Masa śmietankowa: Białka jajek ubić na sztywno, dodać do nich cukier i cały czas ubijać, następnie dodać śmietanę i budyń w proszku wymieszany z mąką ziemniaczaną. 3/4 schłodzonego ciasta wyłożyć na natłuszczoną prostokątną blaszkę na ciasto wyłożyć wszystkie jabłka i zalać masą śmietankową na wierzchu posypać małymi kawałeczkami z reszty ciasta. Piec 50 min w temp. 180st po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
edytaha
zbysiowa
iziona
Natala1210
cherry