Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z jabłuszkiem i seremDo miski wsypujemy składniki suche ( mąkę i drożdże suche )
Podgrzewamy napój ryżowy i dodajemy do niego ksylitol , mieszamy do rozpuszczenia następnie dodajemy do składzików suchych. Dodajemy rozpuszczoną margarynę i wbijamy żółtka. Całość wyrabiamy najlepiej robotem z parę minut. Zostawiamy do wyrośnięcia na 2 godziny przykryte ściereczką.
Wałkujemy ciasto po 2 godzinach na prostokąt. Smarujemy serem z wiaderka , a na niego wykładamy jabłuszka prażone. Składamy ciasto tak jak niżej na obrazu jest pokazane.
Kroimy na 8-10 części i skręcamy prawa lewa. Kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i kładziemy bułeczki. Zostawiamy je na 30 minut aby wyrosły.
Pieczemy w 170 stopniach koło 25 minut .