Sposób przygotowania:
Olejna babka tęczowa
Białka oddzielamy od żółtek. białka wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Makę mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych białek i całośc delikatnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy wodę (cały czas mieszając) oraz olej. Kiedy ciasto zostanie dobrze wyrobione przelewamy je na dużą blaszke posmarowana tylko odo dołu - pieczemy około 50 minut. Galaretki truskawkowe oraz brzoskwiniowe rozpuszczamy w osobnych naczyniach w 3 szklankach wody każdy rodzaj. Ostudzoną babke przecinamy na 3 częsci, dolną wkładamy do blaszki, wlewamy tęzejącą galaretkę truskawkową, przykładamy biszkoptem i wkładamy na 10 minut do zamrażalnika, następnie wlewamy brzoskwiniową galaretke i również przykrywamy ją ciastem. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem