Sposób przygotowania:
Oliwa z rozmarynem i czosnkiem
Rozmaryn obrywam z gałązek, jeśli jednak nie mamy świeżego polecam suszony ze sklepu, jest on mniej aromatyczny, ale również smaczny i pachnący. Ząbek czosnku obieram, następnie lekko rozgniatam, aby wydobyć więcej smaku.
Do naszej buteleczki dodaję na dno trochę ziół prowansalskich, całą gałązkę rozmarynu i czosnek. Wszystko zalewam gotową oliwą extra virgin, szczelnie zakręcam i odstawiam w ciemne miejsce- spozywam całość w ciągu 2 tygodni, by dodatki się nie popsuły.
Do naszej buteleczki dodaję na dno trochę ziół prowansalskich, całą gałązkę rozmarynu i czosnek. Wszystko zalewam gotową oliwą extra virgin, szczelnie zakręcam i odstawiam w ciemne miejsce- spozywam całość w ciągu 2 tygodni, by dodatki się nie popsuły.