IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Oliwki w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Oliwki w panierce są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno

Oliwki w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Oliwki w panierce

 

  • 13 szt oliwki bez pestek lub nadziewane serem ,
  • 3/4 szklanki bułka tarta,
  • 2 szt jaja surowe ,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Oliwki w panierce
Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem (należy przyprawić dość mocno. Bułkę tartą mieszamy z jajami. W razie konieczności można dolać trochę mleka lub jeśli będzie za luźne to bułkę tartą. Każdą oliwkę oblepiamy przygotowaną panierką robiąc kulki. Smażymy na rozgrzanym gorącym oleju z obu stron. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!
Oliwki w panierce
Smażymy na rozgrzanym gorącym oleju z obu stron.