Sposób przygotowania:
Omlet biszkoptowy
W łyżce mleka rozprowadzić łyżkę mąki, wbić żółtka, dodać sól
i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek na sztywno i połączyć z żółtkami. Na patelni roztopić margarynę, rozgrzać i wlać masę jajeczną. Smażyć powoli na małym ogniu, a gdy jaja się zetną wstawić do piekarnika i zapiekać 5-10 minut. Zrumieniony omlet wyjąć, na połowie ułożyć dowolny farsz i przykryć drugą połową, zsunąć na półmisek. Omlet biszkoptowy można podawać jako słodki deser.
i dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek na sztywno i połączyć z żółtkami. Na patelni roztopić margarynę, rozgrzać i wlać masę jajeczną. Smażyć powoli na małym ogniu, a gdy jaja się zetną wstawić do piekarnika i zapiekać 5-10 minut. Zrumieniony omlet wyjąć, na połowie ułożyć dowolny farsz i przykryć drugą połową, zsunąć na półmisek. Omlet biszkoptowy można podawać jako słodki deser.