Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Omlet gryczany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niecodzienna potrawa, pyszny omlecik z kaszy gryczanej, do obiadu, do innych potraw i samodzielnie.

Omlet gryczany. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Omlet gryczany.

 

 

  • 1/2 łyżeczki curry

 

 

 

  • 6 łyżek startego sera

 

 

  • keczup

 

  • koperek, natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Omlet gryczany.
Koperek i pietruszkę myjemy i drobno siekamy. Kaszę gotujemy z curry. Kiedy będzie już bardzo miekka, odstawiamy i studzimy. Wbijamy jajka, wsypujemy połowę sera i zieleninę. Solimy i mieszamy. Masę gryczaną wykładamy na roztopione na patelni masło i równo rozprowadzamy. Smażymy ok. 10 min na średnim ogniu pod przykryciem. Odwracamy i tyle samo smażymy z drugiej strony. Kroimy w ćwiartki, oprószamy resztą sera i polewamy keczupem.
Omlet gryczany.
Omlet gryczany, świetny na śniadanko, jako przekąska.
Omlet gryczany.
Omlet gryczany, świetny na śniadanko, jako przekąska.