Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Omlet naturalny z nadzieniem z zielonego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Można także smażyć omlet mieszany, łącząc groszek nie podprawiony z masą jajową.

Omlet naturalny z nadzieniem z zielonego

Składniki:

Omlet naturalny z nadzieniem z zielonego

 

 

  • nadzienie

 

  • groszek zielony 40 dag
  • masło 3 łyżki
  • cukier
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Omlet naturalny z nadzieniem z zielonego
Groszek ugotować lub udusić z masłem, jeśli używamy groszek konserwowy, wystarczy go tylko zagrzać,dodać soli i cukru do smaku. Można również wymieszać groszek z białą zasmażką (mąka i masło) rozprowadzoną śmietaną z posiekanym koperkiem. Usmażyć omlet według dowolnego przepisu na omlet, na środek położyć nadzienie z groszku i zawinąć w rulon. Podawać na gorąco. Zamiast wody można użyć wody z mlekiem - po 1 łyżce.

Tagi:

omlet