Omlet w sosie pieczarkowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pokrojone w paseczki pieczarki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodając pod koniec

Omlet w sosie pieczarkowym

Składniki:

Omlet w sosie pieczarkowym

 

  • 8 jaj

 

 

  • cebula

 

  • szklanka rosołu lub wywaru z warzyw

 

 

 

  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Omlet w sosie pieczarkowym
Pokrojone w paseczki pieczarki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodając pod koniec drobno posiekaną cebulę. Przełożyć do rondla, zalać rosołem i dusić około 10 min pod przykryciem, po czym zagęścić sos śmietaną wymieszaną z mąką. Ugotować jaja na półtwardo (5 min od zawrzenia), ostudzić w zimnej wodzie, obrać ze skorupek, włożyć do gorącego sosu. Podawać z ziemniakami piure, ryżem na sypko lub pieczywem. 100g - 100 kcal

Tagi:

omlet