Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Omlet z cukinią i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Omlet z podsmażoną młodą cukinią i czerwoną cebulą.

Omlet z cukinią i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z cukinią i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Omlet z cukinią i cebulą
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w kostkę (z większej cukinii usunąć skórę). Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić do niego cukinię, smażyć ją kilka minut, co chwilę mieszając. Cebulę pokroić w plasterki, podzielić na poszczególne krążki. Dodać ją do cukinii i zeszklić. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Doprawić je solą i pieprzem. Jajka wylać na cukinię z cebulą. Smażyć, nie mieszając, na małym ogniu pod przykryciem. Jak jajka prawie całkowicie się zetną, omlet delikatnie odwrócić na drugą stronę. Smażyć do lekkiego zrumienienia. Usmażony omlet zdjąć na talerz.
Omlet z cukinią i cebulą
Pokrojona w kostkę cukinia smażona na oleju.
Omlet z cukinią i cebulą
Czerwona cebula pokrojona w plasterki i podzielona na poszczególne krążki.
Omlet z cukinią i cebulą
Cebula dodana do podsmażonej cukinii i zeszklona.
Omlet z cukinią i cebulą
Rozbełtane jajka wylane na cukinię z cebulą.