Sposób przygotowania:
Omlet z karmelizowanym jabłkiem
Jajka wybij do miski i oddziel białka od żółtek, białka ubij na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Kiedy cukier się rozpuści dodaj żółtka i przesianą mąkę, całość delikatnie połącz, Na patelnię z rozgrzanym masłem wylej porcję ciasta, omlety smaż na złoty kolor z obu stron. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w plastry, każdy z plastrów posyp cukrem i obsmaż na maśle z dodatkiem świeżo startego cynamonu. Przejdź do robienia bezy: w rondelku zagotuj wodę z cukrem, białka ubij z dodatkiem łyżki cukru, kiedy białka będą sztywne powoli wlej wrzący cukier i miksuj jeszcze 10min. Na usmażony omlet ułóż jabłka a na nie porcję białek (białka opal palnikiem cukierniczym tak aby nabrały złotego koloru).