SUPERPRZEPIS

Omlet z marchewką.

         
ocena: 4/5 głosów: 4
Omlet z marchewką. Więcej zdjęć (3)

Do jajek zamiast wody można dodać mleka.

Składniki:

Omlet z marchewką.

 

Sposób przygotowania:

Omlet z marchewką.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Do miseczki wybić jajka, dodać łyżkę wody, odrobinę soli i pieprzu, dokładnie rozkłócić widelcem. Na patelni rozgrzać masło. wsypać utartą marchewkę i podsmażyć. Gdy marchew zmięknie wlać jajka, zamieszać dwa razy i smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną. Usmażony omlet delikatnie zsunąć z patelni na ogrzany talerz.
Omlet z marchewką.
Utartą marchewkę podsmażyć na patelni na rozgrzanym maśle.
Omlet z marchewką.
Roztrzepane widelcem jajka, przyprawione solą i pieprzem wlać do podsmażonej marchewki i usmażyć omlet.