Sposób przygotowania:
omlet z miętą
1 jajka rozbić,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Żółtka roztrzepać ze śmietaną i przesianą mąką,a następnie połączyć z pianą z białek.Doprawić szczyptą soli i pieprzu.
2 zioła umyć,posiekać i połączyć z ciastem.Sparzyc i obrać pomidora,pokroić go w plasterki.Na patelni rozgrzać masło,wlać ciasto.Na połowie omleta rozłożyć plastry pomidora.Gdy omlet będzie rumiany od spodu,złożyć go na pół.Zdjąć z patelni.Omlet najlepiej smakuje jeszcze gorący
2 zioła umyć,posiekać i połączyć z ciastem.Sparzyc i obrać pomidora,pokroić go w plasterki.Na patelni rozgrzać masło,wlać ciasto.Na połowie omleta rozłożyć plastry pomidora.Gdy omlet będzie rumiany od spodu,złożyć go na pół.Zdjąć z patelni.Omlet najlepiej smakuje jeszcze gorący