Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami i papryką
Na patelni rozpuścić masło. Wrzucić paprykę pokrojoną w paski oraz pokrojone na dość spore kawałki pieczarki. Smażyć kilka minut, zdjąć z patelni.
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy do nich śmietanę. Dodajemy przyprawy i rozbełtujemy jajka widelcem.
Wlewamy jajka na patelnię, smażymy do momentu, aż jajka lekko się zetną (około 2 minuty).
Wrzucamy podsmażoną paprykę i pieczarki, posypujemy pokrojonym w kostkę serem.
Delikatnie składamy omlet na pół i smażymy jeszcze 2 minuty.
Do miseczki wbijamy jajka i dodajemy do nich śmietanę. Dodajemy przyprawy i rozbełtujemy jajka widelcem.
Wlewamy jajka na patelnię, smażymy do momentu, aż jajka lekko się zetną (około 2 minuty).
Wrzucamy podsmażoną paprykę i pieczarki, posypujemy pokrojonym w kostkę serem.
Delikatnie składamy omlet na pół i smażymy jeszcze 2 minuty.