Sposób przygotowania:
Omlet z pieczarkami i żółtym serem
Pieczarki pokroić w plasterki. Do miski wbić jajka, roztrzepać widelcem. Dodać mleko oraz sól i pieprz do smaku.
Na patelni rozpuścić masło zrumienić pieczarki. Gdy pieczarki będą już zrumienione z obu stron powoli wlać masę jajeczną. Gaz zmniejszyć do minimum.
Wierzch omleta posypać startym serem oraz posiekana natką. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć aż jajka całkowicie się zetną.
Omlet zsunąć na talerz i od razu podawać.
Na patelni rozpuścić masło zrumienić pieczarki. Gdy pieczarki będą już zrumienione z obu stron powoli wlać masę jajeczną. Gaz zmniejszyć do minimum.
Wierzch omleta posypać startym serem oraz posiekana natką. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć aż jajka całkowicie się zetną.
Omlet zsunąć na talerz i od razu podawać.