Sposób przygotowania:
Omlet z prawdziwkami
Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Formę do sufletu nasmarować masłem. Szalotki oczyścić, umyć, drobno pokroić. Prawdziwki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Kromki chleba pokroić na 4 części. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć szalotkę, dodać grzyby i poddusić. Doprawić solą i pieprzem. Grzyby odstawić w ciepłe miejsce. Chleb zrumienić na patelni, przełożyć do formy. Jajka rozdzielić, białka oddzielić od jajek. Białka ubić na sztywną pianę, żółtka ostrożnie rozprowadzić w pianie. Masą polać chleb. Posypać solą i pieprzem. Na wierzchu wyłożyć grzyby z cebulą. Piec w piekarniku 8minut. Natkę pietruszki umyć, osączyć, osuszyć, posiekać. Omlet wyjąć z piekarnika i posypać natką.