Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Omlet z surimi i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny omlet z dodatkiem paluszków krabowych, czerwonej cebuli i mozzarelli w kulce posypany posiekanymi listkami bazylii.

Omlet z surimi i mozzarellą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Omlet z surimi i mozzarellą

 

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 60 g mozzarelli w kulce
  • 35 g surimi
  • 3 listki świeżej bazylii

Sposób przygotowania:

Omlet z surimi i mozzarellą
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wylać na nie jajka i rozprowadzić je po całej powierzchni patelni. Smażyć na małym ogniu, nie mieszając, aż jajka prawie się zetną. Cebulę pokroić w kostkę, paluszki krabowe w ukośne plasterki, ser w plastry. Na jednej połowie omletu ułożyć surimi, posypać cebulą, przykryć plastrami mozzarelli. Omlet delikatnie złożyć na pół. Smażyć jeszcze chwilę pod przykryciem, aż jajka całkowicie się zetną, a ser roztopi. Omlet delikatnie zsunąć na talerz, posypać posiekaną bazylią.
Omlet z surimi i mozzarellą
Jajka wbite do miseczki rozbełtane i doprawione solą i pieprzem.
Omlet z surimi i mozzarellą
Plasterki surimi pokrojona cebula i ser mozzarellą ułożone na jednej połowie omletu.
Omlet z surimi i mozzarellą
Omlet delikatnie złożony na pół i smażony do ścięcia jajek.

Tagi:

jajko jajka omlet