Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Omlet z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowy omlet

Omlet z warzywami

Składniki:

Omlet z warzywami

 

  • 4 jajka
  • ¼ szklanki mleka 0,5%
  • 4 łyżki (30 g) kiełków fasoli
  • 4 łyżki (60 g) zielonego groszku z puszki
  • 1 pokrojona w grubą kostkę czerwona papryka (150 g)
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka (15 g) oleju rzepakowego
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Sól do smaku, lepiej mniej jak więcej

Sposób przygotowania:

Omlet z warzywami

W dużej misce wymieszaj kiełki fasoli, zielony groszek, paprykę, dodaj olej i koncentrat pomidorowy i ponownie dobrze wymieszaj. Jajka zmieszaj z mlekiem, solą i pieprzem, usmaż omlet. Warzywa wyłóż na usmażony omlet i złoż go na pół.


121 kcal/porcję


Poznaj zalecenia dietetyczne ważne dla osób z cukrzycą.


Tagi:

jajko jajka omlet