Sposób przygotowania:
Omlet z warzywami i szynką
Plastry szynki pokrój na małe kawałki, a gotowaną marchewkę w plasterki.
Umyte jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, dodaj ugotowany groszek i pokrojoną marchewkę i szynkę.
Rozgrzej masło na patelni i wlej masę jajeczną, równomiernie ją rozprowadź. Smaż, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby masa jajeczna spływała na dno patelni.
Omlet jest gotowy, gdy spód jest lekko rumiany.
Gotowy omlet przełóż na ogrzany talerz.
Umyte jajka ubij z mlekiem, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem, dodaj ugotowany groszek i pokrojoną marchewkę i szynkę.
Rozgrzej masło na patelni i wlej masę jajeczną, równomiernie ją rozprowadź. Smaż, lekko poruszając patelnią i odwijając brzegi omletu, aby masa jajeczna spływała na dno patelni.
Omlet jest gotowy, gdy spód jest lekko rumiany.
Gotowy omlet przełóż na ogrzany talerz.