Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Hiszpański omlet ziemniaczany z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do przygotowania podstawowej wersji tego dania wystarcza tylko ziemniaki oliwa i jajka, ja postanowiłem wzbogacić go o cukinie, czosnek i szczypiorek.

Hiszpański omlet ziemniaczany z cukinią

Składniki:

Hiszpański omlet ziemniaczany z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Hiszpański omlet ziemniaczany z cukinią
Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojone w kostkę, ugotowane wcześniej młode ziemniaki.

Po kilku minutach dodaj pokrojoną w kostkę cukinię a na koniec posiekany czosnek i pokrojony szczypiorek.

Kiedy cukinia zmięknie zalej całość jajkami rozmieszanymi ze śmietaną, kiedy spód omleta się przyrumieni przewróć go na odwróconą pokrywkę, po czym delikatnie zsuń go z powrotem na patelnię.

Czynność te powtarzaj do momentu aż będziesz miał pewność że omlet jest usmażony.

Tagi:

danie omlet