Sposób przygotowania:
Hiszpański omlet ziemniaczany z cukinią
Na patelni rozpuść masło i podsmaż na nim pokrojone w kostkę, ugotowane wcześniej młode ziemniaki.
Po kilku minutach dodaj pokrojoną w kostkę cukinię a na koniec posiekany czosnek i pokrojony szczypiorek.
Kiedy cukinia zmięknie zalej całość jajkami rozmieszanymi ze śmietaną, kiedy spód omleta się przyrumieni przewróć go na odwróconą pokrywkę, po czym delikatnie zsuń go z powrotem na patelnię.
Czynność te powtarzaj do momentu aż będziesz miał pewność że omlet jest usmażony.
Po kilku minutach dodaj pokrojoną w kostkę cukinię a na koniec posiekany czosnek i pokrojony szczypiorek.
Kiedy cukinia zmięknie zalej całość jajkami rozmieszanymi ze śmietaną, kiedy spód omleta się przyrumieni przewróć go na odwróconą pokrywkę, po czym delikatnie zsuń go z powrotem na patelnię.
Czynność te powtarzaj do momentu aż będziesz miał pewność że omlet jest usmażony.