Sposób przygotowania:
Prostokątna fritatta z pieczarkami i boczkiem
1. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ósemki i podsmażyć na tłuszczu, doprawiając solą i pieprzem. Boczek pokroić w drobną kostkę i lekko zrumienić.
2. Jajka ubić mikserem, aby powstała puszysta piana. Następnie dodać pieczarki i boczek oraz przyprawy.
3. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać jajeczną masę, a wierzch posypać serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Jajka ubić mikserem, aby powstała puszysta piana. Następnie dodać pieczarki i boczek oraz przyprawy.
3. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać jajeczną masę, a wierzch posypać serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.