AldiNonia

AldiNonia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Omlet ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Puszysty omlet na śmietanie ze szparagami to uzupełnienie codziennej diety a także wspaniałe śniadanie na dobry początek dnia.

Omlet ze szparagami

Składniki:

Omlet ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szparagami

I.

Omlet ze szparagami
Po odłamaniu zdrewniałych końcówek, pokroić w kawałeczki

Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końcówki. Następnie pokroić zostawiając kwiatowe końcówki w całości.

Na patelni rozpuścić łyżkę masła i wrzucić szparagi. Smażyć na niewielkim ogniu ok. 5 min.

II.

Omlet ze szparagami
W miseczce rozbełtać jajka ze śmietaną i przyprawami.

Do miseczki wbić jajka. Dodać śmietanę, sól, pieprz i rozbełtać widelcem.

III.

Omlet ze szparagami
Smażyć omlet z obu stron do zrumienienia.

Masę jajeczną wylać na podsmażone szparagi i smażyć do ścięcia się wierzchu. Następnie przyłożyć talerz do patelni, obrócić na drugą stronę i zsunąć z talerza na patelnię. Podsmażać chwilę do zrumienienia.

IV.

Omlet ze szparagami
Gotowy omlet wyłożyć na placek tortilli, zawinąć i gotowe do jedzenia.

Gotowy omlet wyłożyć na placek tortilli i zawinąć.

Smacznego!