Sposób przygotowania:
Omlety biszkoptowe
Jajka rozbijamy, oddzielany żółtka od białek. Następnie białka miksujemy do momentu uzyskania piany (około 3 minut).
Stale miksując dodajemy żółtka i cukier.
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy stale miksując.
Na koniec dodajemy cukier waniliowy.
Gotową, gładką masę smażymy na rozgrzanym oleju.
Formujemy większe lub mniejsze placki.
Osobiście podaję z dżemem lub posypane cukrem pudrem.
Smacznego.
Stale miksując dodajemy żółtka i cukier.
Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy stale miksując.
Na koniec dodajemy cukier waniliowy.
Gotową, gładką masę smażymy na rozgrzanym oleju.
Formujemy większe lub mniejsze placki.
Osobiście podaję z dżemem lub posypane cukrem pudrem.
Smacznego.