Sposób przygotowania:
Opiekany podgrzybek w zalewie octowej
Podgrzybki dokładnie oczyścić, obmyć pod bieżącą wodą gąbką taką co jest do naczyń tą szorstką.
Następnie ususzyć na ręczniku.
Jajka roztrzepać w misce dodając mleko, odrobinę soli, papryki słodkiej, trochę przyprawy uniwersalnej i dokładnie wymieszać.
Do jednego naczynia wsypać mąkę, do drugiego tartą bułkę.
Oczyszczone, umyte grzybki wkładać do mąki a następnie do jajka i do tartej bułki tak jak schabowe.
Piec na oleju z obydwu stron.
Upieczone grzybki włożyć po kilka do słoików, dodać obraną i pokrojoną w półksiężyce cebule.
Składniki na zalewę zagotować.
Gorącą zalewą zalać grzybki zakręcić słoiki i obrócić do góry dnem.
Po godzinie pasteryzować około 30 min.
Następnie ususzyć na ręczniku.
Jajka roztrzepać w misce dodając mleko, odrobinę soli, papryki słodkiej, trochę przyprawy uniwersalnej i dokładnie wymieszać.
Do jednego naczynia wsypać mąkę, do drugiego tartą bułkę.
Oczyszczone, umyte grzybki wkładać do mąki a następnie do jajka i do tartej bułki tak jak schabowe.
Piec na oleju z obydwu stron.
Upieczone grzybki włożyć po kilka do słoików, dodać obraną i pokrojoną w półksiężyce cebule.
Składniki na zalewę zagotować.
Gorącą zalewą zalać grzybki zakręcić słoiki i obrócić do góry dnem.
Po godzinie pasteryzować około 30 min.
gusia1000