aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Oponki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 30
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne są z cukrem pudrem, polecam na każdą okazję:)

Oponki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Oponki

 

Sposób przygotowania:

Oponki
Mąkę przesiewamy dajemy do niej ser -można go skruszyć w rękach lub zemleć i sól. Cukier ucieramy z jajkami i sodą. Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy je na grubość 0,5 centymetra i wykrawamy szklanką oponki a w środku dziurki jakimś kieliszkiem. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy potrzepane cukrem pudrem.
Oponki
Do mąki dodajemy ser można go zemleć lub w rękach rozgnieść.
Oponki
całe jajka ucieramy z zwykłym cukrem do białości.
Oponki
Z przygotowanego ciasta wykrawamy kółeczka a w nich dziurki.
Oponki
Oponki smażymy na rozgrzanym głębokim oleju.