zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Oponki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Oponki szybkie w wykonaniu i smaczne.

Oponki

Składniki:

Oponki

 

  • 1 kg twarogu
  • 1 kg maki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 litr oliwy do smażenia

Sposób przygotowania:

Oponki
Wszystkie składniki dobrze wyrobić na gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość około 2-3 cm, wykrawać szklanką kółka a kieliszkiem środki. Środki możemy zostawić na malutkie pączki. Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron. Gotowe posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak