gabika

gabika

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Orientalna zupa z soczewicy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna zupa z soczewicy z nutką orientalizmu...

Orientalna zupa z soczewicy

Składniki:

Orientalna zupa z soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Orientalna zupa z soczewicy
Warzywa gotujemy. Następnie wyjmujemy je i gnieciemy widelcem lub mielimy je w maszynce. W tym czasie w tej samej wodzie gotujemy soczewicę. Po 10 minutach dodajemy zgniecione i zmieszane ze sobą warzywa. Kroimy imbir na cienkie plasterki i zatapiamy go w wywarze wraz z laską cynamonu i kurkumą. Całość gotujemy ok. 20-30 minut na małym ogniu. Na koniec dodajemy pieprz, sól oraz przyprawę orientalną. Smacznego!