marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Orientalne gazpacho.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Część składników zmiksować w malakserze na gładką masę,pot- -em zmiksować pozostałą część warzyw,połączyć z bulionem,przecedzić,doprawić.

Orientalne gazpacho.

Składniki:

Orientalne gazpacho.

 

  • 50 ml.oliwy z pierwszego tłoczenia,
  • 50 ml.octu ryżowego,
  • 7 dużych dojrzałych pomidorów,
  • 2 małe ogórki gruntowe,
  • 1 średnia cukinia,
  • 1 zielona papryka,
  • 250 ml.bulionu jarzynowego,
  • 1 łyżka sosu sojowego,
  • kilka kropel sosu tabasco,
  • 1 pęczek dymki,
  • 100 g.cieniutkiego sojowego lub ryżowego wermiszelu.

Sposób przygotowania:

Orientalne gazpacho.
Zmiksować w malakserze oliwę,ocet,cukinię,ogórki,połowę obranych ze skórki pomidorów na gładką masę.Połowę oczyszczonej papryki i pomidorów połączyć z bulionem i przelać do miski.Następnie zmiksować je i dodać do reszty.Całość przecedzić przez drobne sitko.Jeśli zupa jest zbyt gęsta,rozcieńczyć ją wodą źródlaną.Przyprawić sosem sojowym i tabasco,szczelnie przykryć
i odstawić na parę godzin do lodówki.Makaron pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki,zalać w misce wrzątkiem,odcedzić i ostudzić.
Bardzo zimne gazpacho nalewać do miseczek,nakładać w każdą
porcję makaronu i posypywać posiekaną dymką.