Sposób przygotowania:
Orientalne gazpacho.
Zmiksować w malakserze oliwę,ocet,cukinię,ogórki,połowę obranych ze skórki pomidorów na gładką masę.Połowę oczyszczonej papryki i pomidorów połączyć z bulionem i przelać do miski.Następnie zmiksować je i dodać do reszty.Całość przecedzić przez drobne sitko.Jeśli zupa jest zbyt gęsta,rozcieńczyć ją wodą źródlaną.Przyprawić sosem sojowym i tabasco,szczelnie przykryć
i odstawić na parę godzin do lodówki.Makaron pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki,zalać w misce wrzątkiem,odcedzić i ostudzić.
Bardzo zimne gazpacho nalewać do miseczek,nakładać w każdą
porcję makaronu i posypywać posiekaną dymką.
i odstawić na parę godzin do lodówki.Makaron pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki,zalać w misce wrzątkiem,odcedzić i ostudzić.
Bardzo zimne gazpacho nalewać do miseczek,nakładać w każdą
porcję makaronu i posypywać posiekaną dymką.
js28