marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Orientalne rollery.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso indycze opłukać i zmielić,po czym dodać mieszankę chiń- ską z mrożonki,jajko i przyprawy.Zagnieść i formować wałeczki,obtoczyć.Smażyć

Orientalne rollery.

Składniki:

Orientalne rollery.

 

  • 500 g.mielonego mięsa indyczego,
  • 1 małe opakowanie "mixu-chińskiego",
  • 1 jajko,
  • sambal oelek,
  • pieprz,
  • sól,
  • olej do smażenia,
  • bułka tarta lub mąka.

Sposób przygotowania:

Orientalne rollery.
Mięso indycze kupić gotowe zmielone lub zmielić samemu.Nastę-
-pnie rozmrozić mieszankę chińską,osączając na sitku,w razie
czego posiekać i dodać do zmielonego mięsa.Wbić jedno jajko,dać
łyżeczkę sambal oelka,pieprz i sól oraz wymieszać całość.Zagni-
-eść i formować wałeczki średniej wielkości,obtaczać w mące lub
bułce tartej.Rozgrzać olej i na skwierczący kłaść rollery.Smażyć,
obracając każde z nich,aż osiągną brązowy kolor.Wyjąć i osączyć
z tłuszczu.Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym i sosem
słodko-kwaśnym lub ostrym.