Sposób przygotowania:
Orientalne rollery.
Mięso indycze kupić gotowe zmielone lub zmielić samemu.Nastę-
-pnie rozmrozić mieszankę chińską,osączając na sitku,w razie
czego posiekać i dodać do zmielonego mięsa.Wbić jedno jajko,dać
łyżeczkę sambal oelka,pieprz i sól oraz wymieszać całość.Zagni-
-eść i formować wałeczki średniej wielkości,obtaczać w mące lub
bułce tartej.Rozgrzać olej i na skwierczący kłaść rollery.Smażyć,
obracając każde z nich,aż osiągną brązowy kolor.Wyjąć i osączyć
z tłuszczu.Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym i sosem
słodko-kwaśnym lub ostrym.
-pnie rozmrozić mieszankę chińską,osączając na sitku,w razie
czego posiekać i dodać do zmielonego mięsa.Wbić jedno jajko,dać
łyżeczkę sambal oelka,pieprz i sól oraz wymieszać całość.Zagni-
-eść i formować wałeczki średniej wielkości,obtaczać w mące lub
bułce tartej.Rozgrzać olej i na skwierczący kłaść rollery.Smażyć,
obracając każde z nich,aż osiągną brązowy kolor.Wyjąć i osączyć
z tłuszczu.Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym i sosem
słodko-kwaśnym lub ostrym.