Sposób przygotowania:
Orkiszowe ciasto z budyniem, manną i nektarynkamiCiasto:
Składniki na ciasto szybko zagnieść i schłodzić w lodówce.
Owoce:
Nektarynki pokroić w kostkę.
Masa:
Połowę mleka należy zagotować z dodatkiem cukru, a w reszcie rozmieszać proszek budyniowy. Do gotującego się mleka dodać wymieszany budyń i kaszę mannę. Całość mieszać do momentu zagotowania się i odstawić do wystygnięcia. Jajko połączyć ze śmietaną i stopniowo połączyć z masą budyniową. Na końcu wmieszać nektarynki.
Ciasto:
Schłodzone ciasto podzielić na 2 części: 3/4 i 1/4. Większą wylepić tortownicę. Następnie umieścić masę i na wierzch zetrzeć resztę zimnego ciasta.
Pieczenie:
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
SylaUla
gusia1000