Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i piana białkową
Na stolnicę wysypujemy mąkę dodajemy cukier puder i proszek do pieczenia -lekko mieszamy. Dodajemy pokrojona w kawałki margarynę . Mieszamy rozdrabniamy rękami. Wbijamy 4 żółtka i wyrabiamy ciasto.
Dzielimy na pół każdą połówkę ciasta rozwałkowujemy na wymiar blaszki.
Gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jeżeli budyń nie jest słodzony słodzimy go do smaku. Blaszkę wykładamy ciastem dziurkujemy widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok 10 min w 190 stopni.
Jak ciasto lekko się podpiecze wylewamy na nie gorący budyń.
Białka ubijamy z cukrem pudrem na pianę. Pianę wykładamy na budyń, nakrywamy drugim rozwałkowanym ciastem.
Wstawiamy do piekarnika na około 50 min. w 180 stopniach potem zmniejszamy do 160 i pieczemy na złoto. Zimny placek pudrujemy.
Dzielimy na pół każdą połówkę ciasta rozwałkowujemy na wymiar blaszki.
Gotujemy budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jeżeli budyń nie jest słodzony słodzimy go do smaku. Blaszkę wykładamy ciastem dziurkujemy widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok 10 min w 190 stopni.
Jak ciasto lekko się podpiecze wylewamy na nie gorący budyń.
Białka ubijamy z cukrem pudrem na pianę. Pianę wykładamy na budyń, nakrywamy drugim rozwałkowanym ciastem.
Wstawiamy do piekarnika na około 50 min. w 180 stopniach potem zmniejszamy do 160 i pieczemy na złoto. Zimny placek pudrujemy.