Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i jabłkamiETAP 1:

Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i oddajemy żółtka, kwaśną śmietanę i 150 gram margaryny. Składniki zagniatamy.
ETAP 2:

Z ciasta formujemy dwie kule, które wkładamy na 20 minut do zamrażarki.
ETAP 3:

700 ml mleka zagotowujemy z dwoma łyżkami margaryny, cukrem waniliowym i cukrem. W pozostałym mleku mieszamy proszki budyniowe i wlewamy gdy mleko zacznie się gotować.
ETAP 4:

Schodzonym ciastem - jedną częścią wylepiamy blachę.
ETAP 5:

Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i układamy na cieście.
ETAP 6:

Na jabłka wylewamy gorący budyń. Rozsmarowujemy.
ETAP 7:

Drugą część ciasta trzemy na tarce o dużych oczkach na wierzch budyniu. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.
Gotowe ciasto lukrujemy.
SylaUla