Sposób przygotowania:
Orkiszowe mini pizze z szynką i warzywami
Do miski wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy sól, cukier, olej, wlewamy drożdże rozpuszczone w letniej wodzie, zagniatamy gładkie ciasto.
Przykrywamy bawełnianą ściereczką, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Szynkę kroimy w paski, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, kukurydz e odsączamy z zalewy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebule obieramy, kroimy w paski.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość ponownie zagniatamy, ciasto dzielimy na mniejsze części. Formujemy w kulki, wałkujemy na grubość 0,5cm., smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami, układamy szynkę , paprykę, cebulę i kukurydzę, posypujemy żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut.
Przykrywamy bawełnianą ściereczką, pozostawiamy do wyrośnięcia.
Szynkę kroimy w paski, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, kukurydz e odsączamy z zalewy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, cebule obieramy, kroimy w paski.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość ponownie zagniatamy, ciasto dzielimy na mniejsze części. Formujemy w kulki, wałkujemy na grubość 0,5cm., smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami, układamy szynkę , paprykę, cebulę i kukurydzę, posypujemy żółtym serem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 15-20 minut.