Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Mini pizze z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Moja rodzina uwielbia tuńczyka.Mini pizze okazały się bardzo smaczne i bardzo szybko zniknęły z talerza.Smakują na ciepło i na zimno.Idealne na przekąskę.

Mini pizze z tuńczykiem

Składniki:

Mini pizze z tuńczykiem

 

 

Sposób przygotowania:

Mini pizze z tuńczykiem
Drożdże rozcieramy z cukrem i ciepłym mlekiem,dodajemy do mąki razem z pozostałymi składnikami i zagniatamy mięciutkie ciasto. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy. Ciasto wakujemy na stolnicy i za pomocą szklanki o średnicy 9 cm wykrawamy krążki.Na każdy krążek nakładamy porcje tuńczyka i oprószamy ziołami prowansalskimi i bazylią. Mini pizze układamy ba blaszce posmarowanej masłem i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i pod koniec pieczenia posypujemy nim pizze,zapiekamy chwilę,aż się rozpuści.