Sposób przygotowania:
Orkiszowe mini tarty z budyniem i rabarbarem
Przygotować kruche ciasto. Mąkę wymieszać z solą i cukrem pudrem. Dodać zimne masło i posiekać nożem. Następnie dodać jajko i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzonym ciastem wylepić foremki. Na dnie nakłuć widelcem aby ciasto nie wyrosło do góry.
Foremki wstawać do piekarnika nagrzanego na 180 C i podpiec spidy na lekko złoty kolor, ok 15 minut, funkcja góra dół. W między czasie gdy nasze spody będą się podpiekać ugotować budyń.
Rabarbar pokroić na plasterki, posypać cukrem waniliowym i wymieszać. Gdy spody się lekko podrumienią wystawić z piekarnika. Na spody wyłożyć gorący budyń, po ok 2 łyżki (budyniu jeszcze trochę zostanie zostanie). Na budyniu ułożyć plasterki rabarbaru i posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze 20 minut, 180 C, góra-dół.
Foremki wstawać do piekarnika nagrzanego na 180 C i podpiec spidy na lekko złoty kolor, ok 15 minut, funkcja góra dół. W między czasie gdy nasze spody będą się podpiekać ugotować budyń.
Rabarbar pokroić na plasterki, posypać cukrem waniliowym i wymieszać. Gdy spody się lekko podrumienią wystawić z piekarnika. Na spody wyłożyć gorący budyń, po ok 2 łyżki (budyniu jeszcze trochę zostanie zostanie). Na budyniu ułożyć plasterki rabarbaru i posypać płatkami migdałowymi.
Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze 20 minut, 180 C, góra-dół.
SylaUla