SylaUla

SylaUla

Kucharz
[Przepisów: 4]

Tarta ze szparagami z musem jajecznym

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tarta ze szparagami z musem jajecznym doskonale sprawdza się jako przystawka lub obiad w gronie rodziny.

Tarta ze szparagami z musem jajecznym

Składniki:

Tarta ze szparagami z musem jajecznym

Spód:

Nadzienie:

Sposób przygotowania:

Tarta ze szparagami z musem jajecznym
Przygotowujemy spód na bazie matcha, mąki, jajka i masła miksując wszystko dokładnie za pomocą miksera lub ręcznie.

Odcinamy końcówki szparagów i gotujemy większa część. Następnie miksujemy w blenderze i miksujemy z jajkami, serem bałkańskim, śmietanka i przyprawami.

Spód pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Obciążamy fasolą lub grochem.

Wylewamy na spód masę jajeczno-szparagową i zapiekamy przez 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza.

Podajemy z pokruszonym serem feta lub bałkańskim.