Sposób przygotowania:
Tarta ze szparagami z musem jajecznym
Przygotowujemy spód na bazie matcha, mąki, jajka i masła miksując wszystko dokładnie za pomocą miksera lub ręcznie.
Odcinamy końcówki szparagów i gotujemy większa część. Następnie miksujemy w blenderze i miksujemy z jajkami, serem bałkańskim, śmietanka i przyprawami.
Spód pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Obciążamy fasolą lub grochem.
Wylewamy na spód masę jajeczno-szparagową i zapiekamy przez 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza.
Podajemy z pokruszonym serem feta lub bałkańskim.
Odcinamy końcówki szparagów i gotujemy większa część. Następnie miksujemy w blenderze i miksujemy z jajkami, serem bałkańskim, śmietanka i przyprawami.
Spód pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez 20 minut. Obciążamy fasolą lub grochem.
Wylewamy na spód masę jajeczno-szparagową i zapiekamy przez 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza.
Podajemy z pokruszonym serem feta lub bałkańskim.
ewaeu
CORAL
gosia56
BozenaMatuszczyk
lalunia
pyszalka
haniakson
BSz
Agnichaa