Sposób przygotowania:
Oryginalne włoskie ciasto
Na początku jabłka obrać obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę . Następnie zasypać je cukrem, przykryć i odstawić na 30 minut.
W misce połączyć mąkę z jajkami, olejem, sodą oczyszczoną, cukrem waniliowym i wodą. Następnie do ciasta dodać jabłka, rodzynki i posiekane orzechy.Wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować margaryną i wyłożyć papierem. Przelać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ok. 40 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Zimne posypać cukrem pudrem. Smacznego.
W misce połączyć mąkę z jajkami, olejem, sodą oczyszczoną, cukrem waniliowym i wodą. Następnie do ciasta dodać jabłka, rodzynki i posiekane orzechy.Wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować margaryną i wyłożyć papierem. Przelać ciasto. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec ok. 40 minut. Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia. Zimne posypać cukrem pudrem. Smacznego.