eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Orzechowce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Orzechy, orzechy, orzechy, orzechy, orzechy

Orzechowce

Składniki:

Orzechowce

 

Sposób przygotowania:

Orzechowce
Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić pianę. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodawać cukier. Osobno rozetrzeć żółtka. Dodać do piany. Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną. Dodać. Dokładnie wymieszać. Blaszkę natłuścić i oprószyć bułką tartą. Kłaść po łyżce ciasta w sporych odstępach. Na każdym ułożyć orzechy. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.

Tagi:

jajko jajka