Sposób przygotowania:
Orzechowe ciasto z czekoladą
Utrzeć miękkie masło z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem rumowym na gładką i jednolitą masę o konsystencji gestego kremu. W trakcie ucierania stopniowo wbic jajka. Zmieszać 3 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia, przesiaćdo utartej masy. Wlać 1/2 szklanki mleka, dokładnie wymieszać wszystkie składniki ze sobą. Dodać do cista posiekaną gorzką czekoladę i orzechy laskowe. Nasmarować formę wieńcową odrobiną tłuszczu o śred. 28 cm. Napełnić ciastem, wyrównać powierzchnię. wstawić ciasto do dobrze nagrzanego piekarnika 175 stop. C i piec 1 godzinę. Pozostawić na chwilę upieczone ciasto w formie, wyjąć odłożyć do ostygniecia. Pokruszyć drobno mleczną czekoladę, rozpuścić w rondelku. Polać równomiernie ciasto. Kroić na kawałki dopiero, gdy całkowicie zastygnie.