betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Orzechowe precelki wg betkas

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Precelki tym razem na słodko :)

Orzechowe precelki wg betkas

Składniki:

Orzechowe precelki wg betkas

 

  • 20 dag margaryny „Kasi“
  • 2 szkl.mąki krupczatki
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • cukier puder do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Orzechowe precelki wg betkas
Mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, zmielone orzechy i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Uformować cienkie wałeczki o grubości 1 cm i i nadać kształt precelków lub serduszek. Nagrzać piekarnik do 180 st. Precelki wyłożyć na posypaną maką blaszce lub wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Piec ok. 10 minut na złoty kolor. Upieczone udekorować cukrem pudrem. Smacznego.